Friday, 17 February 2012

# Tautan Hati Kita #


Masa mula ku menapak ke sini

Tujuanku hanya untuk menadah ilmu

Tetapi

Tercalit sedikit ketakutan

Takut ku kan hanyut

Hanyut bersama mereka

Sering hatiku berprasangka

Mampukah ku bertahan

Mampukah ku menjaga

Mampukah ku istiqamah

Dengan apa yang ku tekadkan selama ini

Suatu hari

Dalam sunyi ku di sini

Hadir kalian yang mengisi hatiku

Perkenalan kita di Ramadhan lalu

Titipkan kasih sayang antara kita

Alunan ayat ayat suciNya di bibir kalian

Mencipta tautan hati antara kita

Namun

Tiap pertemuan yang tercipta

Pasti diiringi perpisahan

Moga yang terpisah hanya jasad

Tetapi tidak hati hati kita

Ku sayang ukhwah ini

Ku cinta ikatan ini

Moga kita bertemu lagi kelak

Jika tidak di sini

Di sana nanti InshaAllah  =')




* Uhibbukunna lillahi ta'ala *


Notajari : Moga kalian menjadi nurse nurse yang cantik dan beriman dimata Allah ^^,


5 comments:

شاح اندرني said...

Insya-Allah...

ikanlaga said...

tadaa...


poyo!
poyo!
poyo!

=P

tp sweet...ukhuwwah yg sweet.
pasni mesti rindu nak nek moto kat highway ngn org tu.

T_T

~Shima Nur~ said...

InshaAllah ^^


ehee , sy memang poyo wahai ikanlaga =P

betul ! sweet sgt2 smpai tkut kena diabetes , ekeke

alolo , nnti sy p ganu naik moto yek ngan awak , haha

ikanlaga said...

=)

tapi, sy dh xde gambar2 ni sbb sy punya xternal hrd disk kena format ri tu.

awk kena share gambar2 tu kt fb so dat sy bole simpan balik.!

heheh.

melampau kot nk pi ganu nek moto.
isk.

~Shima Nur~ said...

tau dah , kesian harddisk awk =P
hee ok2 , otw nk uplod ni , nantikan yeeee ^^,

hihi , ok lah , sy dtg naik lori =D